Gyűjtőszámlára utalás, önköltség befizetés, céges számla igénylés

Tájékoztató a Neptun gyűjtőszámlára való utalásról, az önköltségi díj befizetéséről, a céges számla kiállítás menetéről:

Hallgatói befizetés - Gyűjtőszámlára utalás:

-          Számlavezető bank: Magyar Államkincstár 

-          Számla neve: NEPTUN gyűjtő számla 

-          Számlaszáma: 10034002-00282871-01120008 

-          IBAN: HU32 1003 4002 0028 2871 0112 0008 

-          SWIFT: HUSTHUHB

A gyűjtőszámlára történő utaláskor a közlemény rovatba a NEPTUN rendszerben szereplő NEPTUN-KÓDOT és a NEVET kell feltüntetni, formátuma: NK-Neptun-kód, hallgató neve.

A közlemény rovat kitöltése nélkül nem azonosítható be, hogy kihez kell rendelni a beérkező pénzt. A közlemény rovat pontos kitöltése esetén a banki átutalás feldolgozása 1-2 munkanapot vesz igénybe. Az összeg a hallgató egyéni Neptun-os „pénztárcájába” kerül, ahonnan a Neptun-ban kiírt befizetési tétel/eke/t egyszerűen lehet kiegyenlíteni (vagy a DE Hallgatói térítési és juttatási szabályzata 26. §. (11) bekezdése szerint az egyetemmel szemben fennálló határidőre nem teljesített fizetési kötelezettségei a gyűjtőszámla egyenlegéből automatikusan teljesítésre kerülnek /amennyiben a szükséges összeg részben vagy egészben rendelkezésre áll/).

 

Önköltségi díj befizetése:

Ha magánszemélyként fizeti be az önköltségi (vagy egyéb) díjat akkor a Neptun-rendszeren keresztül a Pénzügyek / Befizetések menüpont alatt a tétel kiválasztásával a Befizet gombra kattintva teheti meg. Sikeres befizetés esetén - a képernyőn felugró ablakban - megerősítő üzenetet kap a befizetésről.

Céges számla igénylése:

Amennyiben az önköltségi / térítési díjat teljesen vagy részben munkáltatója fizeti, az összeg megosztását illetve a munkáltató részére a számla igénylését a Hallgatói Adminisztrációs Központ (HAK) honlapjáról (http://hszk.unideb.hu/terites) letölthető Nyilatkoztat számlázáshoz nyomtatványt kitöltve küldjék meg  október/március 10-ig DE HAK, H-4032 Debrecen, Egyetem tér 1.  Fax: 52-518 677 E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. . A nyomtatványt félévente kell  kitölteni.

Ennek alapján az Egyetem a munkáltató/cég részére átutalásos számlát küld, amely szerint a számla kézhezvétele után kell átutalni az önköltségi/térítési díjat a feltüntetett számlaszámra és határidőre. (Nem azonos a gyűjtőszámla számával).

Ha a hallgató elmulasztja a Nyilatkozat leadását és a munkáltató/cég mégis a gyűjtőszámlára utalja a pénzt majd onnan a hallgató befizeti a Neptun-rendszeren keresztül az önköltségi/térítési díjat (mint magánember), akkor utólag nem adható ki számla a munkáltató/cég nevére.

Amennyiben nem biztosak az utalás menetében a Hallgatói Adminisztrációs Központban további tájékoztatást kérhetnek.

A kiírt önköltségi díjjal kapcsolatos észrevétel (pontatlan összeg, számla igény leadása) a NeptunbanÜgyintézés / Kérvények, HAK térítési díj észrevétel kérvénynél is tehető. (Ezen kérvénnyel önköltségi díj csökkentés nem kérhető!!)

Önköltségi díj mérséklés illetve részletfizetés kérése a Tanulmányi Osztályon kérvények segítségével kérhető.