Számlaigénylés Neptunban

Céges számlázás igényét(amennyiben költségtérítési díjának egy részét vagy egészét átvállalja munkahelye, itt /is/ megteheti az ehhez szükséges számlakérés beállításaival)

  1. lépés

Pénzügyek-Beállítások menüpont alatt a Szervezetek fülön meg kell adni az adott intézmény, cég adataitàÚj saját szervezet: erre kattintva megjelenik az adatbázis, amely tartalmaz minden olyan céget, intézményt, amelynek már korábban kértek a hallgatók számlát. A Kiválaszt gombra kattintva tehető meg a beállítás.

  1. lépés

Ezután a Pénzügyek-Befizetés menüpont alatt a kilistázást (PénzügyekàBefizetés: ki kell választani az aktuális félévet, a státusz pedig legyen aktívàListázás: megjelenik a hallgató összes aktív tétele(tandíj, igazolatlan távolmaradás stb.) követően a Befizető-re kattintva az alábbi beállításokat kell megtennie:

·   Befizető típusa: Szervezet

·   Befizető: …-ra kattintva ki lehet választani a megfelelő szervezetet. Ezután elvileg az alábbi szükséges adatok betöltődnek.

·   Adószám

·   Cím

·   az Átutalásos számlát kér négyzetet be kell pipálni!

·   Mentés

Ezután a Neptunban láthatóvá válik a hallgató bejelölése, ami alapján a kért beállításoknak megfelelően a HAK kiküldi a számlát . Ha az adatbázisban nem szerepel az adott cég, intézmény, vagy esetleg valamelyik adat nem egyezik meg, mert pl. a cég új helyre költözött, megváltozott az adószáma stb.,  kérjük jelezze ezt a Hallgatói Adminisztrációs Központ részére (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ).

A képzés megkezdésekor – első alkalommal – az alábbi (letölthető) Nyilatkozat-ot kell kitölteni, céges aláírással eljuttatni a HAK-ban.