UniPass kártya

Tájékoztató az egyetemi kártya átvételéhez – a Könyvtári beiratkozáshoz

Kedves Hallgató!

Az egyetemi kártya a tavalyi évtől mint könyvtári olvasójegy szükséges az ingyenes, on-line könyvtári beiratkozáshoz (lásd 7. pont). Az elmúlt években több száz megigényelt  kártya készült el, melyeket a HKSZK (Hallgatói Kapcsolatok és Szolgáltatások Központja) / HAK (Hallgatói Adminisztrációs Központ) Ügyfélszolgálati Irodái tárolnak. Átvételük utólag is lehetséges! Kérjük, ellenőrizd a megrendelt kártyádat (a 2. pontban leírtak szerint). Ha találsz kártyaszámot és még nem vetted át, akkor (a 6. pont szerint) átveheted, ha nem akkor újat rendelhetsz (a 3. pontban leírtak szerint) és beiratkozhatsz a könyvtárba.  A kártyával kapcsolatban néhány fontos dolgot gyűjtöttünk egy csokorba:


1./ Mire használhatom az egyetemi kártyát (Unipass/DEKa)? 

Könyvtári olvasójegyként, az UniBike kerékpár kölcsönzési rendszer (lásd. 9. pont) és az épületbeléptető rendszerekhez (pl. Borsos József Kollégium), parkoló bérlet vásárlásánál a gépjármű behajtáshoz (http://www.gf.unideb.hu/gfweb/index.php?pageid=korlevelek), kedvezményes szolgáltatások igénybevételéhez az egyetemen belül és kívül. Részletekről a kártya honlapján informálódhatsz: https://unipass.hu/


2./ Hogyan tudom meg, hogy van-e már egyetemi kártyám?

Lépj be a kártya profilodba (eduID és jelszó szükség, mint a Neptunban) és nézd meg a KÁRTYA fület. Ha ott látsz egy kártyaszámot, akkor biztos lehetsz benne, hogy már van kártyád:  https://unipass.hu/belepes/belepes


3./ Hogyan tudok kártyát igényelni, ha még nincs? 

Lépj be az egyetemi kártya honlapjára és egy jó minőségű, lehetőleg fehér háttér előtt készült igazolványkép feltöltésével kártyádat gyorsan és kényelmesen megrendelhetedhttps://unipass.hu/belepes/belepes. Igénylésedről, illetve fényképed elfogadásáról visszaigazoló e-mailt fogsz kapni. Ez a lehetőség egész évben folyamatos, a gyártás 2 hetes ciklusokban történik. 


4./ Honnan tudhatom meg, hol tart az igénylésem, ha nem kaptam visszaigazoló e-mailt? 

Lépj be a honlapra, ahol nyomon követheted a kártyaigénylésed állapotának változásait. Amennyiben kártyádat az adott hónap 1-15. napja között igényelted meg, akkor a hónap 3. hetében, ha pedig adott hónap 15. napja után igényelted meg a kártyádat és elfogadták igénylésedet, akkor a következő hónap első hetében átvehető a képzési helyedhez tartozó HAK Ügyfélszolgálati Irodában. Az átvétel lehetőségéről külön e-mailt fogsz kapni.


5./ Hogyan tudom módosítani az e-mail címemet, ha az rosszul látszik a rendszerben? 

Először a Neptunban módosítsd az e-mail címedet, majd olvasd el a teendőidet itt
https://unipass.hu/oldal/gyik (5. pont b, rész)


6./ Hol tudom átvenni az elkészült kártyámat?

Átvehető személyesen ügyfélszolgálati időben (H-P 9-15 óra között) a képzésed helyéhez tartozó HAK (http://hszk.unideb.hu/) irodákban:

  • Debrecen, Egyetem tér: ÁOK, BTK, FOK, GYTK, TTK, ZK, PhD, ERASMUS, Szakkollégium, DETEP, Doktori Iskolák 
  • Debrecen, Kassai út: ÁJK, IK, MK, NK
  • Debrecen, Böszörményi út: GTK, MÉK
  • Nyíregyháza: EK
  • Hajdúböszörmény: GYFK
  • Angol képzés: NOKK 

7./ Hogyan tudok egyetemi kártyával beiratkozni a könyvtárba (DEENK)?

Az egyetemi kártyával elektronikusan csak aktív hallgatói státusszal iratkozhatsz be ingyen a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtárba az alábbi honlapon: https://webpac.lib.unideb.hu/Registration (eduID és jelszó szükség, mint a Neptunban). További kérdéseiddel az alábbi e-mail címen lesznek segítségedre: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


8./ Mi a teendő abban az esetben, ha van kártyám, de mégsem tudok on-line beiratkozni?

Ilyenkor két eset lehetséges:

a.)    Ha a kártya elkészülése óta megváltozott a hallgatói státuszod (pl. Alumni), de újból aktív hallgatója vagy a DE-nek. Ekkor nem elég, hogy csak a Neptunban vannak rendben az adataid. Teendőidet itt olvashatod el:  https://unipass.hu/oldal/gyik  (4. pont)

b.)    Ha a kártyádon nincs érvényességi idő, akkor neked 4-5 évvel ezelőtt készült PILOT (teszt) kártyád van. Ilyen esetben mindenképpen új kártyát kell igényelned. Mivel ténylegesen ez lesz az első kártyád, így az ingyenes!


9./ Hogyan tudom használni az UniBike rendszert egyetemi kártyával?

Az UniBike rendszert érvényes egyetemi kártyával 4 campuson is használhatod. Előtte viszont fontos, hogy regisztrálj az UniBike honlapján: 

http://www.citybikeszeged.hu/unibike/hu/regisztracio. Ha esetleg elfelejtetted a belépési kódodat, az alábbi e-mail címen fordulhatsz segítségért: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


10./ Hol tudom még használni az egyetemi kártyámat?

Az egyetem falain kívül már több elfogadóhelyen jogosít kedvezményes vásárlásra is. Bővebb információk: https://unipass.hu/oldal/elfogadohelyek

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HKSzK: Hallgatói Adminisztrációs Központ és az Egyetemi Kártyaközpont * Automatikus üzenetküldő

2016. augusztus 29:

A 2016/17. tanévtől minden egyetemi polgár ingyen iratkozhat be a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtárba (DEENK). A regisztrációhoz érvényes egyetemi kártyára van szükség, mert ettől a tanévtől kizárólag ezt lehet könyvtári olvasójegyként használni. A kártyaigénylés egész évben folyamatos. A dolgozók az igénylésnél általuk kiválasztott szervezeti egységben, míg a hallgatók a képzési helyükhöz tartozó HAK irodában vehetik át elkészült UniPass kártyájukat

Igénylés az alábbi honlapon: https://unipass.hu/belepes/belepes

Megjegyzés: Ahhoz, hogy kártyát lehessen igényelni, először a Neptun-kód segítségével regisztrálni kell az alábbi honlapon: https://portal.unideb.hu/hu/eduid/register. Itt létre lehet hozni a hálózati azonosítót (eduID), mellyel már be lehet lépni a kártyaigénylő felületre

Elfelejtett jelszó esetén: A https://portal.unideb.hu/hu/eduid/lost-passwordoldalon kérhető egy rendszer által generált titkos kód, amit a rendszer csak a regisztráció során megadott "értesítési e-mail címre" fog tudni kiküldeni. A titkos kóddal bejelentkezve változtatható meg a jelszó. Amennyiben a megadott oldalon nem sikerül a jelszómódosítás, akkor a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen vagy a 66333-as melléken lehet jelszó cserét kérni.

Adatfrissítés: A Neptunban végzett adatmódosítást (pl. e-mail változást) követően az alábbiak szerint frissíthetők az adatok. Be kell lépni a https://portal.unideb.hu/hu honlapra. Rá kell kattintani a „Belépés eduID-vel" linkre, majd a hálózati azonosítóval és jelszóval be kell lépni a rendszerbe. Ezt követően újra be kell lépni a honlapra: http://unipass.hu. Ekkor frissülni fognak az adatok a kártya adatbázisban is. Ezután meg kell nézni az Adatlapon, hogy sikeresen látszik e minden adatmódosítás.

Ellenőrzés: Hálózati azonosítójával be kell lépni a honlapra https://unipass.hu/belepes/belepes és a KÁRYTA fülön le lehet ellenőrizni, hogy elkészült-e a kártya. Ha igen, akkor a hallgatók kártyájukat a képzési helyükhöz tartozó HAK Ügyfélszolgálati irodában tudják átvenni. Az első egyetemi kártya ingyenes!

 

Átvétel: Első éves hallgatók –amennyiben 2017. augusztus 4-i határidőig megigényelték - beiratkozáskor vehetik át az UniPass kártyájukat. Ha a határidő után igényelte meg, akkor az átvétel idejéről e-mailt értesítést kap, majd a HAK Ügyfélszolgálati Irodában lesz lehetőség az átvételre.

Az Ügyfélszolgálati Iroda nyitva tartása: hétfő-péntek 9-15 óra között

Debrecen, Egyetem téri campus (Kossuth Lajos II. Kollégium földszint) – ÁOK, BTK, FOK, GYTK, TTK, ZK, PhD Iskolák

Debrecen, Kassai úti campus (a Gazdasági Főigazgatóság-órás épület–mellett,korábbi Kínai büfé)–ÁJK, IK, MK, NK

        Debrecen, Böszörményi úti campus (Veres Péter Kollégium fszt. 16.) – MÉK, GTK

        Hajdúböszörmény - GYFK campus - HAK Iroda

Nyíregyháza - EK campus (TO)

Az egyetemi kártya a Debreceni Egyetem tulajdonában áll. Elveszítése, megrongálódása, megsemmisülése vagy egyéb okból a kártyán feltüntetett lejárati időt megelőző cseréje esetén a Debreceni Egyetem Egységes Kártyaszabályzata értelmében pótlási díj fizetése kötelező, melynek összege: 2.500, Ft.

Kártyáját az Egyetemi és Nemzeti Könyvtárban olvasójegyként is használhatja. Ezen túlmenően a közeljövőben több új funkcióval is szeretnénk felruházni a kártyát: kollégiumi és gépjármű beléptetés, kedvezményes szolgáltatások igénybe vételének lehetősége, stb. Aktuális információkat a https://unipass.hu/ honlapon találhat. A kártyával kapcsolatos kérdéseit az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen teheti fel.

Ha pedig már Ön is rendelkezik DEKa kártyával, érdemes elolvasni a honlapunkon található tájékoztatót arról, hogy a könyvtári szolgáltatásokon túlmenően milyen egyéb, sokféle szolgáltatással állunk az egyetemi kártyabirtokosok rendelkezésére: https://unipass.hu/ honlapon a KÁRTYAFUNKCIÓK menüpontban.

Üdvözlettel: az Egyetemi Kártyaközpont

DE Hallgatói Adminisztrációs Központ * Automatikus üzenetküldő * Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.