Ügyintézés

 Hallgatói és tanulmányi ügyek intézése

Hallgatói Kapcsolatok és Szolgáltatások Központja (a továbbiakban DE HKSZK - http://hak.unideb.hu/ ) egységes irányítású és szerkezetű, az Egyetem rektorának közvetlenül alárendelt központi általános szolgáltató egység.

Feladata – a más szervezeti egységek által biztosított tanulmányi, sport, nyelvvizsgáztatási, könyvtári szolgáltatásokon kívül – az Egyetem hallgatói számára elérhető szolgáltatások megszervezése és irányítása, melynek során együttműködik az Egyetem egyéb szolgáltatásokat ellátó és funkcionális szervezeti egységeivel.

A DE HKSZK működteti az egyetemi hallgatói tanulmányi információs rendszert, megszervezi az Egyetem testületei, szervezeti egységei által odaítélt, a hallgatók számára folyósításra kerülő juttatások utalását, ellátja az ösztöndíjak adminisztrációs feladatait. Gondoskodik az Egyetem testületei, szervezeti egységei által a hallgatók számára előírt befizetendő díjak és térítések kiírásáról, közreműködik beszedésükben. Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzattal (EHÖK) együttműködve kialakítja az egyetemi hallgatók kollégiumi felvételi és szociális ösztöndíj juttatásának eljárásrendjét, valamint megszervezi és lebonyolítja a felvételi, valamint a szociális ösztöndíj-kérelmek elbírálásának eljárását. Ellátja a feladatkörébe tartozó ügyekben a hallgatói ügyfélszolgálati tevékenységet, biztosítja a hallgatók féléves regisztrációjának, a hallgatói hitelhez való hozzáférésének a feltételeit.

Szabályozás részletei: http://www.unideb.hu/szabalyzatok

HKSZK / HAK

A Hallgatói Adminisztrációs Központ (továbbiakban DE HAK) - http://hak.unideb.hu, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

célja a kari jellegtől független hallgatói adminisztrációs feladatok összevont intézése, a kari tanulmányi osztályok tehermentesítése a kor színvonalának megfelelő környezetben. A Hallgatói Adminisztrációs Központ a kari Tanulmányi Osztályokkal együttműködve, szoros munkamegosztással szervezi, végzi munkáját.

Feladata közé tartozik:a hallgatói jogviszony igazolás kiadása, féléves érvényesítő matrica kiosztása, diákigazolvány ügyintézés, a tanulmányi ösztöndíjügyek és számfejtése, a diákhitel ellenőrzés, és a térítési díjak kivetése, számla kibocsátása, pénzügyi és adóigazolás kiadása, iratkozási lap és képzési szerződés kezelése, illetve a hallgatói személyes és hallgatói jogviszony adatok karbantartása, teljesítések igazolása (indexsorok, trascript, tárgylisták, átlagok, törzslapkivonat/eindex ...).

Nyitva:  9-15 óra (hétfőtől-péntekig)

HAK: Hallgatói Adminisztrációs Központ * ÜGYFÉLSZOLGÁLATI IRODÁK:

Egyetem téri campus: Kossuth Lajos II Kollégium, földszint (megközelíthető kívülről)

http://hak.unideb.hu *E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel:  (36) 52-518 672, 52-518 600/73967, 73972-73976

Fax: (36) 52-518 677, 52-518 600/73977

Kassai úti campus: a Kancellária mellett - tel: 73970, 73978

Böszörményi úti campus: Veres Péter Kollégium fszt. 16. - Telefon: 68102, 68103

Hajdúböszörmény Désány István sétány 1-9.:  GYGYK Ügyfélszolgálati Iroda, - Tel: 73968

Szolnok, Ügyfélszolgálati Iroda Tiszaliget sétány 14. Tel: 83101

EK ügyintézés: Nyíregyháza,  EK TO-n